Dzienna Porcja

Rekomendacja #2

 12 Najważniejszych Kroków do Pełnego Zdrowia

 

 

Rekomendacja # 2  Spożywaj Ogromne Ilości Omega 3

Life Extension Super Omega 3 w technologii Pure+™  

Najczyściejszy Olej Rybi na  Świecie

 

Kwasy tłuszczowe Omega-3 z ryb zimnowodnych otrzymały już należny im pozytywny ogromny rozgłos. Jednym z powodów jest to, że przeprowadzono wiele badań naukowych, które dokumentują wszechstronne korzyści dla zdrowia oleju rybnego, jak prawdopodobnie żadnego innego składnika.

Handlowe i te oferowane przez apteki oleje rybne mają różny zakres czystości i potencji. Wybierając właściwy kwas Omega 3 należy zwrócić uwagę na ilość zawartych najważniejszych składników – kwasów EPA i DHA w całkowitej ilości oleju rybiego w kapsułce. Większość dostępnych na rynku kwasów Omega 3 zawiera jedynie 30% tych kwasów EPA i DHA w 1000 mg całkowitej ilości omega 3, w stosunku 180 EPA do 120 DHA. Super Omega 3 Life Extension zawiera 60% tych kwasów w stosunku 350 mg  EPA do 250 mg DHA w 1000 mg oleju rybiego omega 3. Przy ocenie bezpieczeństwa i potencji, oleju z ryb, należy wziąć pod uwagę trzy następujące czynniki:

1. Stabilność: Olej z ryb może łatwo stać się zjełczały, więc pomiar oksydacyjnych produktów ubocznych jest krytycznym krokiem w celu zapewnienia, że połykany ​​omega-3 jest świeży.

2. Czystość: zimnowodne ryby morskie są bogate w EPA / DHA, ale często zawierają zanieczyszczenia jak PCB, rtęć i arsen. Spożywany olej rybny  powinien przejść przez procesy oczyszczania niezbędny do redukcji poziomów zawartych zanieczyszczeń do bezpiecznych poziomów.

3. Spójność i ilość EPA-DHA: najważniejszymi aktywnymi składnikami ryb są kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA). Oceniając olej rybi upewnienie się, że spełnia on twierdzenia zawarte na etykiecie jest ważne, dla spożycia żądanych ilości EPA / DHA. 

W celu ochrony konsumentów przed produktami niebezpiecznymi i nieskutecznymi, Rada Odpowiedzialnego Żywienia zaproponowała ścisłe wytyczne dla wszystkich produktów oleju z ryb sprzedawanych w Ameryce Północnej. Dobrą wiadomością jest to, że koncentrat oleju rybnego Super Omega 3 przekracza już dzisiaj te proponowane, zmodyfikowane standardy i rygorystyczne międzynarodowe normy.

Dozwolone oświadczenie zdrowotne Amerykańskiego Ministerstwa Leków (FDA):

Podtrzymujące ale nie rozstrzygające dowody wskazują, że spożycie EPA i DHA omega-3 kwasów tłuszczowych może zmniejszyć ryzyko choroby niedokrwiennej serca.

Złoty Standard Koncentratu Oleju Rybiego

Super Omega-3 EPA / DHA jest koncentratem oleju z ryb, który wykorzystuje proces zastrzeżonej technologia oczyszczanie w celu zwiększenia stabilności, zmniejszenia zanieczyszczenia środowiskowych do bardzo niskiego poziomu, i ochrony przed utlenianiem i peroksydacją delikatnych kwasów tłuszczowych omega-3.

Aby uzyskać tak czysty i stabilny olej rybny, opracowano technologię oczyszczania oleju przez intensywny proces destylacji, dzięki czemu uzyskuje się dużo bardziej czysty olej rybny, który ma krótszą ekspozycję cieplną i zapobiega cieplnej degradacji EPA / DHA. 

Efektem jest najczyściejszy olej rybny, który przekracza normy określone przez międzynarodowe agencje ratingowe. Super Omega-3 spełnia lub przekracza wymagania Międzynarodowych Norm Olei Rybich (IFOS ™) dla koncentracji w omega-3 PCB, dioksyn, furan, utleniania i metali ciężkich, a tym samym otrzymał najwyższą ocenę 5 gwiazdek.

Procesy destylacji usuwają inne zanieczyszczenia, które w innych komercyjnych preparatach prowadzą do refluksu, odbijania i zarzucania treści u niektórych ludzi. Super Omega-3 EPA / DHA dzięki tym procesom również pachnie lepiej i jest bardziej znośny dla ludzi o wrażliwych żołądkach.

Co sprawia, że ​​Super Omega-3 Jest Najlepszym Suplementem z Olejem Rybim?

Koncentrat oleju z ryb Super Omega-3 zapewnia pełne spektrum  kwasów tłuszczowych i substancji odżywczych, aby dostarczyć optymalne synergistyczne działanie w organizmie.

Dodanie lignanów sezamowych do oleju z ryb zwiększa ich korzystne efekty.[1] Podczas trawienia tłuszczów, dzielą się one  na związki, które zarówno promują lub jak tłumią reakcje zapalne. Wyspecjalizowane enzymy w organizmie określają, którymi szlakami zapalnymi tłuszczów podążą.

Lignany sezamu hamują niebezpieczny enzym (delta-5 desaturazę) powodujący że DGLA (kwas dihomo gamma linolenowy) jest  zamieniany na kwas arachidonowego, prekursora toksycznych czynników zapalnych prostaglandyny E2 i leukotrienów. [2] (Owórz wykres Lignany Sezamowe dla lepszego zrozumienia szlaków metabolicznych).

Przedłużenie Stabilności Oleju Rybiego w Organizmie

Lignany sezamu działają również jako silny przeciwutleniacz i dodanie ich do oleju rybnego zmniejsza niepożądany wskaźnik peroksydacji lipidów. [3,4] Hamują one również powstawanie wolnych rodników z frakcji oleju rybnego DHA, które mają bardzo wysoką podatność na oksydację. [5] Efekty tego działania zostały potwierdzone na szczurach karmionych dieta bogatą w DHA z oleju rybnego. W pierwszej części badania  sam DHA obniża poziom witaminy E i podniósł pomiar uszkodzenia wolnych rodników. Dodanie lignanów sezamu podniosło poziom stężenia witaminy E w osoczu i wątrobie, zwiększyło stężenie DHA i całkowicie stłumiło produkcję wolnych rodników z DHA w tkankach i serum. [3]

Połączenie lignanów sezamu i oleju z ryb (jak w Super Omega-3), pomaga tłumić produkcję wolnych rodników z oleju z ryb, poprzez blokowanie peroksydacji lipidów i jednocześnie zwiększając poziom dobroczynnych kwasów tłuszczowych (np. DGLA i DHA). [6,7]

Zwiększone Spalanie tłuszczów we krwi

W celu wytworzenia energii, komórki muszą spalić kwasy tłuszczowe w ich mitochondriach. Uszkodzenie mitochondriów wątroby w prawidłowym spalaniu kwasów tłuszczowych może powodować nadmierną akumulację trójglicerydów.

Trójglicerydy nie spalone w wątrobie akumulują się  we krwi tętniczej przyczyniają się do zamykania arterii  i niepożądanego przyrostu masy ciała.

W dwóch badaniach na zwierzętach połączone lignany sezamu i oleju rybiego spowodowały znacznie wyższy wzrost wskaźnika utleniania kwasów tłuszczowych wątroby niż w porównaniu z samym olejem rybnym.[8,9] Wskazuje to, że synergiczne połączenie oleju rybnego i sezamu poprawia mitochondrialne wykorzystanie energii kwasów tłuszczowych by ułatwić redukcję trójglicerydów i chronić przed wolnymi rodnikami generowanymi jako nieunikniony skutek wyższego metabolizmu komórkowego. [3,4,8,9]

Zalety Polifenoli Oliwnych

Z opublikowanych badań wynika, że polifenol oliwny ​​hydroksytyrozol oczyszcza niebezpieczny wolnorodnikowy nadtlenek wodoru i zmniejsza podatność LDL na utlenianie.[10-12]

Utlenianie LDL odgrywa ważną rolę w rozwoju zaburzeń naczyniowych.

Według dwóch badań, wraz ze wzrostem zawartości polifenoli soku z oliwek, następuje  wzrost aktywności antyoksydacyjnych glutationu i spadek utleniania LDL. [13,14] 

Efekty te przekładają się na poprawę zdrowia układu krążenia.

Dodatkowa ochronę przed agregacją płytek

Kiedy płytki krwi, które normalnie strzegą przed nadmiernym krwawieniem stają się zbyt aktywne, mogą tworzyć skrzepy wewnątrz arterii prowadząc do ostrych zaburzeń krążenia. Olej rybny EPA / DHA pomaga chronić przed nadmierną agregacją płytek krwi.

Polifenole z owocu oliwy nazywane oleuropeiną wykazują również zmniejszenie aktywności płytek krwi u ludzi,[15] dostarczając tym samym kolejnych wyjaśnień, dlaczego ci, którzy stosują dietę śródziemnomorską mają takie niska liczbę nagłych zdarzeń sercowo-naczyniowych.

Oleuropeina z owoców oliwki ma również dodatkowe biologiczne właściwości [16] Przy podaniu kultur ludzkich fibroblastów, oleuropeina opóźniała pojawianie się starzejących  zmian strukturalnych oraz zwiększała żywotność tych komórek o około 15%. [17]

Ponadto, udowodniono skuteczność  oleuropeiny w  zmniejszeniu ekspresji receptora wzrostu HER2 - ważnego markera nowotworów.[18-19] Wyniki te pomagają wyjaśnić, dlaczego ci, którzy spożywają dietę śródziemnomorską mają tak znaczną redukcje problemów związanych z nadmierną ekspresją genu HER2, będącego częścią rodziny genów, które odgrywają rolę w regulacji wzrostu komórek.

Cztery miękkie kapsułki Super Omega-3 zawierają nie tylko najwspanialszą mieszankę kwasów omega-3 na świecie, ale również silną mieszankę owoców oliwki (odpowiednik wartości polifenoli 6 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia), standaryzowany na hydroksytyrozol, tyrosol , werbaskozydy i polifenole oleuropeina.

Kup Rekomendowane Produkty


Poprzednia 1/2 Następna »

Powiązane artykuły

Witaminy